ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Δελημήτρου και στις online γειτονιές θα με βρεις πιο συχνά ως Ψιλικατζού κι αυτό, γιατί μια φορά κι έναν καιρό, συγκεκριμένα το 2004 άνοιξα το πρώτο μου blog που το έλεγαν “Ψιλικατζού” και έγραφα ιστορίες μέσα από ένα εντελώς αληθινό ψιλικατζίδικο.

Σύντομα, συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό είχε πλάκα, όχι μόνο για μένα αλλά και για αρκετό άγνωστο κόσμο. Οι ιστορίες μου στη συνέχεια, δημοσιεύτηκαν σε αρκετά παραδοσιακά μέσα, για να καταλήξουν μαζί με την προσωπική μου ιστορία, στο πρώτο μου βιβλίο Η Ψιλικατζού, το οποίο, προς μεγάλη μου έκπληξη, έγινε αμέσως best seller και πλέον θεατρικό καθώς για δεύτερη χρονιά παίζεται στο θέατρο Vault στην Αθήνα.

Ακολούθησαν πολλά. Κυρίως αρκετή αμηχανία και μαϊντανοποίηση, μια νέα καριέρα ως κειμενογράφος σε διαφημιστική, μια ακόμη ως συγγραφέας με το δεύτερο βιβλίο μου Υπόκοσμοι, μερικά βραβεία και αρκετές συνεργασίες με περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες. Το σημαντικότερο γεγονός από όλα όμως, ήταν η Αγγελική και ο Γιώργος, τα δύο πιτσιρίκια μου.

Πλέον, από το 2006, εργάζομαι ως κειμενογράφος και σύμβουλος στρατηγικής περιεχομένου για διαφημιστικές εταιρείες,  ως αρθρογράφος κυρίως για το The Greek Cloud και ως συγγραφέας καθώς το τελευταίο βιβλίο μου ex- Έλληνες εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Διάπλαση. Περισσότερα για τα βιβλία μου θα βρεις εδώ ενώ για τη δουλειά μου, στο LinkedIn. Ως προς τη συγγραφική μου ιδιότητα, πλέον τα δικαιώματα των δύο πρώτων βιβλίων μου είναι επιτέλους μόνο δικά μου και διατίθενται ηλεκτρονικά και δωρεάν. Μια απόφαση που καταχάρηκα.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, η συγγραφή κάθε μορφής κειμένου έγινε η δουλειά μου, η καθημερινή μου ρουτίνα, η διασκέδασή μου και εννοείται, η κύρια πηγή εισοδήματός μου. Κι αν υπάρχει κάτι τελικά που μου αρέσει να κάνω περισσότερο από το γράψιμο, είναι να γράφω για την εμπειρία μου ως κειμενογράφος, blogger, αρθρογράφος και συγγραφέας και να βοηθώ όσους το αγαπούν.

Στο Live Write Earn λοιπόν, γράφω κυρίως για όσους θέλουν να κάνουν το γράψιμο επάγγελμα. Κανείς δεν αποφοίτησε από σχολή κειμενογράφων ή αρθρογράφων, μπορείς να το κάνεις κι εσύ επαγγελματικά αν το θέλεις. Εδώ, θα βρίσκεις τα εργαλεία, τις ιδέες, τις συμβουλές και τις αγγελίες για γράψιμο που ξεχωρίζω ανά καιρούς. Μην το φοβηθείς, δοκίμασέ το. 😉