ΒΙΒΛΙΑ

βιβλία, books, ebooks, blogs, writing, συγγραφή
Με τον Παναγιώτη Γουλή και τον Πάνο Ζέρβα, στην παρουσίαση του βιβλίου μου “Η Ψιλικατζού” στη διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Όλα μου τα βιβλία – καλά μη νομίζεις ότι είναι και πολλά – στα παραθέτω εδώ, με συνδέσμους για να τα διαβάσεις ή να έχεις μια συνολική εικόνα με τα είδη και τα θέματα που καταπιάνομαι. Αν έχεις όρεξη και χρόνο, ρίξε μια ματιά. Η λίστα θα ανανεώνεται όταν υπάρχει κάτι νέο.

Καλή ανάγνωση. 🙂

ΒΙΒΛΙΟ:  ex-Έλληνες

ex-Έλληνες, Δελημήτρου Κωνσταντίνα, Εκδόσεις Διάπλαση

Το βιβλίο μου ex-Έλληνες δημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Διάπλαση τον Μάιο 2018 και αφορά μία ακόμη προσωπική ιστορία σχετικά με την αναγκαστική μετανάστευση της οικογένειάς μου στην Κύπρο λόγω των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Περιέχει σκέψεις ή τα γεγονότα της μετανάστευσης αυτής· τo backstory της απόφασης, τα ευτράπελα, τα παράξενα του νέου τόπου, τη νέα κρίση που με ακολούθησε στην Κύπρο και τις ιστορίες φίλων και γνωστών που σκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη Γκίκα και τις Εκδόσεις Διάπλαση για την τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτήν την υπέροχη ομάδα συγγραφέων.

Από το εξώφυλλο του βιβλίου:
Η μετανάστευση δεν είναι αστείο πράγμα.  Άλλα φαντάζεσαι, άλλα βρίσκεις, πολλά περισσότερα θα αντέξεις, θα φοβηθείς, θα χαρείς.  Πολύ.

Μια ακόμη ματιά στους καιρούς μας, μέσα από μία προσωπική ιστορία άλλοτε με χιούμορ άλλοτε με βαθύτερες εξομολογήσεις για τα μικρά αυτονόητα της νέας ζωής που φαντάζουν πολύτιμα σε όλους όσους «δραπέτευσαν».  

Η Κωνσταντίνα Δελημήτρου, μέσα από μία ακόμη προσωπική αφήγηση και τις ιστορίες του blog της, εξιστορεί την απόφαση της μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Κύπρο, τις δυσκολίες και τη νέα της πραγματικότητα σε έναν τόπο που λίγο μετά αντιμετώπισε επίσης κρίση. 

Μπορείς να βρεις το βιβλίο εδώ: ex – έλληνες

ΒΙΒΛΙΟ:  Η Ψιλικατζού

βιβλία, συγγραφή, blogs, ebooks, books, writing

Το βιβλίο μου “Η Ψιλικατζού” πρωτοδημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Intro Books το 2007 και προς έκπληξή μου, έγινε best seller σχεδόν αμέσως.

Πρόκειται για δύο παράλληλες βιωματικές ιστορίες. Η πρώτη, αφορά τις καταγραφές στο ηλεκτρονικό μου blog μέσα από το ψιλικατζίδικο που διατηρούσα εκείνη την εποχή και η δεύτερη, τις εμπειρίες μου από την πολύχρονη προσπάθειά μου να αποκτήσω παιδί.

Για το στόρι, σου παραθέτω το κείμενο του εξώφυλλου:

Ένα διαδικτυακό ημερολόγιο, ένα blog που έκανε πάταγο (και κάνει ακόμα). Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο, μέρα μπαίνει – μέρα βγαίνει. Ιστορίες από την Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν την βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει…

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο. Το δεύτερο, είναι οι προσπάθειες της Ψιλικατζούς να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι αγωνίες, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από την μία υπόσχεση στην άλλη. Η Ψιλικατζού ζωντανεύει αυτό το ταξίδι – και με τον τρόπο της, το κάνει να φαίνεται σαν πρόκληση… 

Το βιβλίο “Η Ψιλικατζού” πλέον διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά και δωρεάν. 

Κατέβασέ το βιβλίο “Η Ψιλικατζού” δωρεάν: 

ΒΙΒΛΙΟ: Υπόκοσμοι

βιβλία, συγγραφή, blogs, ebooks, books, writing

Το βιβλίο μου “Υπόκοσμοι” πρωτοδημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2011 και ήταν η πρώτη μου απόπειρα συγγραφής σατιρικής φαντασίας. 🙂 Ένα είδος που με μάγεψε διαβάζοντας τα άπαντα του Sir Terry Pratchett – μακράν ο πιο αγαπημένος μου συγγραφέας μέχρι σήμερα. Παρότι πρόκειται για ένα άγνωστο είδος για τα ελληνικά δεδομένα, η απήχησή του με εξέπληξε.

Για το στόρι, σου παραθέτω το κείμενο του εξώφυλλου:
Οι θεοί υπάρχουν… Βρίσκονται στον Όλυμπο και ψηφίζουν Σενάρια για όλα όσα ζούμε στη Γη. Η δημοκρατία, οι τέχνες, καθετί τριγύρω μας, ακόμα και τα χρώματα της μόδας έχουν γραφτεί σε Σενάρια από τις Μοίρες και προτείνονται στους δώδεκα θεούς για να δοκιμαστούν προτού εφαρμοστούν στη Γη.

Πού τα δοκιμάζουν οι θεοί;  Μα στους Υποκόσμους!
Ένα σετ πρόχειρων πλανητών όπου τεστάρονται όλα τα Σενάρια για τα μελλούμενα κι άμα έχουν αρκετό σασπένς, αίμα ή βαβούρα, ψηφίζονται μεμιάς και στέλνονται στη Γη για να ταλαιπωρήσουν τους ανθρώπους. Ένα αλληγορικό παραμύθι ξετυλίγεται σε φανταστικούς κόσμους, τους Υπόκοσμους, προσπαθώντας με χιούμορ να φωτίσει πτυχές της σύγχρονης εποχής, όπως η μετανάστευση και ο ρατσισμός. Μια σατιρική ιστορία φαντασίας, με ήρωες ανθρώπους, κλώνους, αυτόματα, τέρατα, ημίθεους και άλλα πλάσματα της ειρηνικής μυθολογίας.

Παράλληλες αφηγήσεις της καθημερινότητας των ηρώων από ψηλά και χαμηλά, από τον ‘Ολυμπο και την Πλάση, δημιουργούν ένα αστείο παζλ γεγονότων, ένα ευχάριστο μπέρδεμα στους τόπους, τους χρόνους, τις διαλέκτους, τις κουλτούρες και, έντέλει, τη μυθολογία και την πραγματικότητα όπως την ξέρουμε.

Το βιβλίο “Υπόκοσμοι” πλέον διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά και δωρεάν.

Κατέβασέ το βιβλίο “Υπόκοσμοι” δωρεάν: 

 

Τα ηλεκτρονικά μου βιβλία επαγγελματικής συγγραφής:

Κατέβασε τα e-books επαγγελματικής συγγραφής του LiveWriteEarn

 

Προς το παρόν, αυτά τα ολίγα. 🙂