Επαγγελματικό blogging. Γιατί ελάχιστοι τα καταφέρνουν;

Ένα μικρό απόσπασμα από το πρώτο μου ebook για το επαγγελματικό blogging για να “κόψεις δρόμο”, να φτιάξεις επιτέλους ένα καλαίσθητο και λειτουργικό blog και να επικεντρωθείς στην αληθινή δουλειά που καλείσαι να κάνεις για να πετύχεις ως blogger: το γράψιμο.

Η δημιουργία του δικού σου blog και η σύνδεσή του με πηγές εισοδήματος, με αυτόματη διαφήμιση, με διαφημιστικές που θέλουν να αγοράσουν τις υπηρεσίες σου και με το κοινό σου δεν είναι αστροφυσική.

Παρόλα αυτά, για όσους δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση, δεν έχουν σπουδάσει προγραμματισμό και SEO, διαφήμιση ή design, είτε θα τους φανεί “βουνό” και δεν θα το προσπαθήσουν ή κάτι θα τους δυσκολέψει πολύ, κάτι ίσως δεν καταλάβουν και στα μισά θα τα παρατήσουν.

Αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρουν καλά, μόλις συνειδητοποιήσουν πως θέλει δέσμευση και πολλή δουλειά όλο αυτό, απογοητεύονται.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι να “σκοντάψεις”…

Μην απορείς, οι λόγοι να μην τα καταφέρεις ως blogger είναι απλούστατοι:

1.

Πλέον στο Internet θα βρεις όση εκπαίδευση θέλεις. Χιλιάδες άρθρα, σεμινάρια και ebooks με όλες τις γνώσεις που χρειάζεσαι, όμως ποτέ δεν θα τις βρεις σε ένα σημείο, όσο απλά ή αναλυτικά τις χρειάζεσαι και πολλές φορές, στη γλώσσα που τις θες.

2.

Η υπερπληροφορία της εποχής, σου δημιουργεί το φαινόμενο “analysis paralysis”, κάτι που με λίγα λόγια, σημαίνει πως διαρκώς διαβάζεις τί πρέπει να κάνεις και πώς να το κάνεις και στο τέλος, παραλύεις από την πολλή πληροφορία μην κάνοντας τίποτα.

3.

Πολύ σύντομα, και θέλοντας να ενημερωθείς για όλα τα καινούργια εργαλεία (software, applications, content management κτλ.), καταλήγεις σε ένα κανονικότατο κυνήγι θησαυρού, όπου όλο και κάτι καλύτερο πάντα θα βρίσκεται να σου αποσπά την προσοχή, κι έτσι δεν καταφέρνεις ποτέ να εστιάσεις στο βασικό που είναι τα κείμενά σου.


Αυτό λοιπόν που σκέφτηκα ότι χρειάζεται, είναι ένα σύντομο “λυσσάρι” των τεχνικών λαβύρινθων πίσω από τη δημιουργία ενός επαγγελματικού blog.

Πάρε τη συμβουλή μου λοιπόν και σταμάτα τις ατέλειωτες βόλτες πίσω από μαγικές συνταγές, πολύπλοκα εργαλεία, θαυματουργά applications, άτοπες ιδέες και ιστορίες δήθεν επιτυχίας.

————————————-

Όλο το παραπάνω, ήταν ένα μικρό απόσπασμα από τον πρώτο μου οδηγό / ebook για το επαγγελματικό blogging για να “κόψεις δρόμο”, να φτιάξεις επιτέλους ένα καλαίσθητο και λειτουργικό blog και να επικεντρωθείς στην αληθινή δουλειά που καλείσαι να κάνεις για να πετύχεις ως blogger: το γράψιμο.

Το ebook θα ονομάζεται The Blog Job και μπορείς αν θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτό με κείμενό σου.

Η μικρή ή μεγάλη πείρα σου, πράγματα που ίσως ξέχασα ή είναι σημαντικά για σένα να τονιστούν θα εμπλουτίσουν σημαντικά αυτό το ebook.

Εάν λοιπόν θέλεις να είσαι ανάμεσα στην ομάδα των συγγραφέων, μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα ή σχόλιο εδώ, ώστε να λάβεις ένα αντίγραφο του ebook πριν το στείλω για σχεδιασμό.

Έπειτα θα χαρώ να λάβω τις παρατηρήσεις σου και το δικό σου κείμενο 2-3 παραγράφων που θα συμπεριλάβω χωρίς καμία διόρθωση (εεεε…. εκτός ορθογραφικών 😛 ) στο τέλος του βιβλίου με το όνομά σου, τη φωτογραφία σου και link στη σελίδα ή το blog σου.

Εννοείται πως όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρονικά αντίτυπα του ebook αυτού και ευελπιστώ να γράψουμε μαζί πολλούς ακόμη οδηγούς. Αν έχεις ιδέες, θα χαρώ να τις ακούσω!

Ας φτιάξουμε λοιπόν όλοι μαζί έναν πλήρη οδηγό για να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση κάθε αρχάριου να γίνει επαγγελματίας blogger και να δημιουργήσει ένα blog από το μηδέν και χωρίς κόστος, ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα την αγάπη του για το γράψιμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *