Εσύ, κάνεις ανακύκλωση στα άρθρα του επαγγελματικού σου blog;

Τα παλιά σου άρθρα δεν έχουν λήξει, αντιθέτως, οφείλεις να τα φροντίζεις, να ελέγχεις τι δεν δουλεύει και να τα βελτιώνεις διαρκώς για να αυξήσεις τους αναγνώστες σου χωρίς να γράψεις λέξη!

Γιατί; Εάν τα θέματά σου δεν αφορούν την επικαιρότητα, μάθε πως με ένα καλό πακέτο διαχρονικών άρθρων, άλλοι επαγγελματίες κερδίζουν παθητικό εισόδημα, απλά ακολουθώντας μερικές απλές τεχνικές γραψίματος και προώθησής τους. Αλλά και να μην τα προωθήσεις, απλά και μόνο με την βελτίωσή τους, η Google θα τα προσέχει περισσότερο.

Πολλοί bloggers ανεβάζουν διαρκώς νέα άρθρα, ξεχνώντας εντελώς τις δεκάδες άρθρων που έχουν γράψει. Κι αν κάνεις μια βόλτα στα παλιά σου άρθρα θα δεις ότι δεν δουλεύουν τα περισσότερα links, οι εικόνες δεν υπάρχουν πια και ενώ κάποτε τα πήγαν καλά, πλέον δεν έχουν επισκέψεις. 

Όσες φορές κι αν έκανα μια τέτοια “σκούπα” σε επαγγελματικό blog, είδα άμεσα αύξηση που διατηρήθηκε. Είναι απαραίτητη εργασία εάν είσαι επαγγελματίας blogger.

Άρα, χωρίς να γράψεις ούτε μια νέα λέξη, μπορείς με τον κόπο που ήδη έχεις κάνει να αυξήσεις άμεσα τους αναγνώστες σου βελτιώνοντας το υπάρχον περιεχόμενό σου με τους παρακάτω τρόπους.

Πώς να βελτιώσεις τα παλιά άρθρα του blog σου:

  • Έλεγξε για ορθογραφικά/συντακτικά λάθη
  •  Εμπλούτισέ τα με περισσότερες πληροφορίες
  • Πρόσθεσε μερικές ακόμη λέξεις-κλειδιά
  • Επικαιροποίησέ τα με νέα και σύγχρονη πληροφορία
  • Αφαίρεσε ότι δεν ισχύει πια
  • Έλεγξε τις εικόνες και τους συνδέσμους σε περίπτωση που δεν λειτουργούν πια
  • Πρόσθεσε εσωτερικούς συνδέσμους που να οδηγούν στα νέα κείμενά σου, που αφορούν το ίδιο θέμα
  • Πρόσθεσε ανάμεσα στο περιεχόμενο, μικρές εικόνες με λεζάντες που θα «διαφημίζουν» ένα νέο προϊόν, υπηρεσία ή άρθρο σου
  • Βάλε περισσότερες ετικέτες και ταξινόμησε καλύτερα το περιεχόμενό σου, ανάλογα με τις σημαντικότερες λέξεις-κλειδιά

Πρόσεξε όμως:
Μην αλλάζεις ποτέ τους τίτλους των δημοσιευμένων άρθρων ή το url τους, διότι αυτόματα, σταματούν να δουλεύουν όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά link προς αυτά, ενώ χάνουν όλη την υπάρχουσα δυναμική τους.

Κάποιοι, το κάνουν αυτό σκόπιμα, αναδημοσιεύοντας τα άρθρα τους με νέο τίτλο, url και ημερομηνία ώστε να φαίνονται ως νέο περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης όμως, τα προσπερνούν διότι αναγνωρίζουν πως πρόκειται για αντιγραφή. Μην το δοκιμάσεις.

Εάν κάνεις όλα τα παραπάνω, θα διαπιστώσεις άμεσα πως λαμβάνεις περισσότερους επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης. Για κάποιους, αρκεί μόνο αυτό.

Μάθε τα καθήκοντα και τα απαραίτητα προσόντα.
Αν το επάγγελμα του κειμενογράφου σε συναρπάζει
και θέλεις να το ακολουθήσεις αλλά δεν ξέρεις
ακριβώς ποια είναι τα καθήκοντα και οι απαιτήσεις του,
τότε είσαι στο σωστό μέρος.

 

Δες τώρα δύο ακόμη πολύ αποτελεσματικές τεχνικές προώθησης των παλιών άρθρων σου, για ακόμη μεγαλύτερη έκθεση στο κοινό σου:

Φτιάξε μια λίστα περιεχομένων

Πολλοί αναγνώστες, διαβάζουν ένα blog μέσω RSS reader. Σε ένα σημείο δηλαδή, μπορούν να βλέπουν συγκεντρωτικά τι νέο δημοσιεύουν όλα τα αγαπημένα τους website & blogs.

Οι RSS readers σήμερα, έχουν βέβαια αντικατασταθεί από τα social media διότι με ένα scroll στο newsfeed σου έχεις μια περίπου εικόνα όλων των νέων άρθρων των αγαπημένων σου σελίδων.

Παρόλα αυτά, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σελίδα περιεχομένων μέσα στο blog σου. Όπως είναι τα περιεχόμενα ενός βιβλίου, με πρώτο το πιο πρόσφατο, μπορείς να δημοσιεύεις μόνο τους τίτλους σου, ώστε να είναι εύκολο σε κάθε επισκέπτη να έχει μια γρήγορη ματιά όλου του περιεχομένου σου.

Κάπως έτσι:

Περιεχόμενα

Αύγουστος 2016
-Γιεεε θα πάω διακοπές

-Έλεος, πόσο κοστίζουν σήμερα οι διακοπές
-Πόσο χάλια πέρασα στις διακοπές
-Δεν ξαναπάω διακοπές

Σεπτέμβριος 2016
-Φθινόπωρο, τέλος οι διακοπές

-Θέλω διακοπές
κ.ο.κ.

Ανακύκλωσε τα παλιά άρθρα σου στα social media

…και μην σταματήσεις να το κάνεις!

Εάν έχεις σελίδα στο Facebook ή λογαριασμό στο Twitter πρέπει να ξέρεις πως ελάχιστοι είδαν τις δημοσιεύσεις των άρθρων σου. Ακόμη κι αν τις μοιράστηκες δυο και τρεις φορές, σίγουρα η πλειοψηφία των παλιών αναγνωστών και κανείς από τους νέους αναγνώστες σου δεν τις είδε.

Ο αλγόριθμος του Facebook για τις σελίδες, λέει πως αν δεν πληρώσεις για να κάνεις boost ένα post, τότε μόνο ένα 10-15% των “φίλων” της σελίδας σου – το πολύ– θα βλέπει τις δημοσιεύσεις σου κάθε φορά.

Αυτό το κενό λοιπόν, μπορεί να σου φέρει νέο κοινό σε άρθρα που τα θεωρούσες «νεκρά». Δημοσίευε ξανά λοιπόν, κάθε 1-2 μέρες στα social media, ένα παλιό σου άρθρο, παράλληλα με τα νέα σου άρθρα. Και ποτέ μην σταματήσεις να το κάνεις, αν θες να έχεις διαρκώς νέες επισκέψεις χωρίς να γράψεις ούτε λέξη.

Πολλά εργαλεία προγραμματισμού δημοσιεύσεων στα social media, κάνουν ακριβώς αυτό. Εισάγεις δηλαδή π.χ. 50-100 posts με τα παλιά σου άρθρα και τα ανακυκλώνουν διαρκώς, δημοσιεύοντάς τα κυκλικά, σε κάθε πλατφόρμα.

Έτσι, έχεις πάντα τις σελίδες σου σε όποια social media πλατφόρμα δραστηριοποιείσαι με νέα ποστ διαρκώς.

Επίλογος

Γενικά, κράτα το σκεπτικό πως ένα επαγγελματικό blog δεν είναι χρήσιμο για αυτά που βλέπει κάποιος στην αρχική σελίδα διότι σπάνια κάποιος θα πληκτρολογήσει τη διεύθυνση του blog σου και θα ξεκινήσει να σε διαβάζει.

Ο τρόπος που μπαίνει κάποιος στο blog σου είναι από έναν ενδιαφέρον τίτλο άρθρου που είδε να αναρτούν φίλοι στα social media ή από μια αναζήτηση που έκανε στην Google.

Το blog σου, δεν είναι βιβλίο, με εξώφυλλο, αρχή, μέση και τέλος

Όλες οι σελίδες του μπορούν δυνητικά να πάρουν οποιαδήποτε θέση ανάλογα τον τρόπο που θα επιλέξει ο αναγνώστης σου να σε επισκεφθεί και να κινηθεί στο περιεχόμενό σου.

Άρα οφείλεις να φροντίσεις κάθε άρθρο του ώστε να είναι τόσο ευπαρουσίαστο, σωστό και ενδιαφέρον, όσο παλιό κι αν είναι.

Και κυρίως φρόντισε να δείξεις στους αναγνώστες σου πώς να γυρίσουν σελίδα, με σύνδεσμο στο επόμενο – πιο σχετικό ή πιο πρόσφατο – άρθρο σου, καλή ώρα. 🙂

Διάβασε ακόμη:

 

Το κλειστό Facebook γκρουπ για νέους και παλιούς αρθρογράφους,
συγγραφείς, bloggers, κειμενογράφους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *