Γράψε για websites που μοιράζονται μαζί σου τα κέρδη των άρθρων σου

Με απλά λόγια, εκείνοι βάζουν τον χώρο, τη διαφήμιση και το μεγάλο αναγνωστικό κοινό και εσύ βάζεις τα κείμενα. Τα έσοδα από το κάθε κείμενο, τα μοιράζεστε. Το πώς, πόσα και πότε, το ορίζει ο κάθε ιστότοπος.

Ένας από τους “παραδοσιακούς” τρόπους να κερδίζεις εισόδημα από το γράψιμο είναι να φτιάξεις το δικό σου website ή blog. Για να φτάσεις όμως στο σημείο να φιλοξενείς διαφήμιση και να σου προσφέρει έσοδα ικανά να σε ζήσουν, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και συνήθως χωρίς επιτυχία.

Στην αγορά, θα βρεις πολλούς να υποστηρίζουν το αντίθετο μοιράζονται “μυστικά” για το πως θα κάνεις το Google Adsense να σου αποφέρει περισσότερα από τα ψίχουλα που δίνει συνήθως, πόσο πιο επιτυχημένα είναι τα θεματικά websites/blogs και ποια θέματα έχουν περισσότερη απήχηση.

Όμως, το σίγουρο είναι πως εάν δεν γράφεις κάθε μα κάθε μέρα, κείμενα 500 λέξεων και άνω, τουλάχιστον για δύο χρόνια και μάλιστα περιεχόμενο αξίας που θα προσφέρει σοβαρή βοήθεια και πληροφορία στους χρήστες, τότε δεν έχεις καμία πιθανότητα για εισόδημα.

Aκόμη βέβαια κι αν τα κάνεις αυτά όλα, πάλι δεν σου εγγυάται κανείς το εισόδημά σου. Ειδικά, εάν δεν σκοπεύεις να πληρώσεις διαφήμιση ή να βρεις μόνιμους χορηγούς για banners.

Άρα, μία καλή λύση είναι να προσεγγίσεις ιστότοπους που διαθέτουν πρόγραμμα revenue sharing. Τι είναι αυτό;

Revenue sharing

Τι είναι αυτό; Με απλά λόγια, εκείνοι βάζουν τον χώρο, τη διαφήμιση και το μεγάλο αναγνωστικό κοινό και εσύ βάζεις τα κείμενα. Τα έσοδα από το κάθε κείμενο, τα μοιράζεστε. Το πώς, πόσα και πότε, το ορίζει ο κάθε ιστότοπος.

Οι περισσότεροι, σου ζητούν να γράψεις τα κείμενα, να τα ανεβάσεις εσύ, να τα διαμορφώσεις σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες στιλ, να βρεις φωτογραφία για να τα πλαισιώσεις και τέλος, να γράψεις και την περιγραφή τους.

Ακόμη, κάποια άλλα, σου δίνουν τη δική σου “στήλη”/μπλογκ για να δημοσιεύεις εκεί όλα τα κείμενά σου, κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία λόγου, “φωνής” και επώνυμη γραφή που μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις στο βιογραφικό σου.

Ως προς τις πληρωμές, κάποιοι ζητούν τον κωδικό σου Adsense, ώστε να τον προσθέσουν σε κάθε κείμενό σου και έπειτα δικαιούσαι έως και 100% από τα έσοδά του. Άλλοι πάλι, σε πληρώνουν ένα πάγιο ποσό για κάθε κείμενο, ενώ άλλοι ένα ποσοστό ανά κάποιες θεάσεις (συνήθως είναι 1.000 θεάσεις).

Γενικά, αν το βάλεις σύστημα και παρέχεις 5-6 κείμενα τη βδομάδα σε κάθε τέτοιο website και ειδικά εάν χρησιμοποιήσεις καλά keywords, ενδέχεται να έχεις έσοδα για πολύ καιρό από αυτά.

Συμβουλή

Τα websites τέτοιου τύπου που σου παρέχουν και την ελευθερία να προσθέτεις δικά σου link μέσα σε κάθε κείμενο, να τα προτιμάς.

Οι σύνδεσμοι σε προϊόντα που μπορείς να πουλήσεις ή στην προσωπική σου σελίδα για να διαφημίσεις τη δουλειά σου ή σε οτιδήποτε προσφέρει κέρδος εάν του στείλεις traffic, ίσως είναι ακόμη πιο κερδοφόροι από το ίδιο το κείμενό σου.

Το ποια δουλεύουν, δεν μπορώ να στο πω διότι δεν έχω εκτενή προσωπική εμπειρία ενώ η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται και από τις επιμέρους γνώσεις σου. Για παράδειγμα, αν έχεις γνώσεις ΙΤ και γράψεις για ένα τέτοιο εξειδικευμένο website, προφανώς αυτό θα σου δώσει προβάδισμα και πιο υψηλό εισόδημα.

Γενικά όμως, επειδή πολλοί φίλοι μου ορκίζονται σε αυτά, παρακάτω, σου παρουσιάζω τα πιο δημοφιλή/αξιόπιστα/δοκιμασμένα όπως τα βρήκα στους πιο πρόσφατους καταλόγους.

Κάνε την έρευνά σου, γράψε 1-2 κείμενα σε αυτά που σου φαίνονται πιο συμφέροντα και δημοφιλή και σύντομα θα ξέρεις εάν κάνουν για σένα:

Ρίξε μια ματιά στα δύο καλύτερα revenue sharing websites: 

# 1  Hubpages

Είναι πανεύκολο στη χρήση και το κορυφαίο website του είδους με Google page rank 6 ενώ σε πληρώνει το 60% των εισοδημάτων των άρθρων σου μέσω διαφόρων προγραμμάτων διαφήμισης.

# 2 Expertscolumn

 

Κι ένα τελευταίο: Το website/blog σου δεν το θέλεις; Πούλησέ το.

Αν έχεις κάποιο site που παράτησες για οποιονδήποτε λόγο, ή  αποφάσισες να παρατήσεις ώστε να ξεκινήσεις να γράφεις σε ένα μεγαλύτερο με έτοιμο κοινό, μην το αφήνεις έτσι. Μπορείς να πουλήσεις το παλιό σου website σε ένα μεγάλο market, ρίξε μια ματιά εδώ.

Τέλος, κάθε εβδομάδα μοιράζομαι μαζί σου λίγες επιλεγμένες αγγελίες για γράψιμο: Εδώ, οι πιο πρόσφατες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *