Ηλεκτρονικός γραφιάς; Από το σπίτι;

Το γράψιμο άρθρων, η κειμενογραφία για διαφήμιση και το blogging, ευτυχώς έχουν αρχίσει να παίρνουν τη σωστή τους θέση στον κόσμο στις μέρες μας.

Μέχρι χθες, η ηλεκτρονική γραφή ήταν παρεξηγημένη, ή μάλλον δεν ήταν καν επάγγελμα, μα ερασιτεχνικές σκόρπιες λέξεις από ανθρώπους που ήθελαν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν.

Σήμερα, οι επαγγελματίες bloggers, οι freelance κειμενογράφοι και οι διαδικτυακοί αρθρογράφοι είναι ένα διαδεδομένο επάγγελμα καθώς τα portals, τα social media και δη το content marketing με κείμενα και άρθρα λαμβάνει την πρωταγωνιστική θέση σε κάθε ηλεκτρονική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πλέον, δεν μπορεί κάποιος να παράγει αποτελεσματικό περιεχόμενο για τα ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα για την επαγγελματική ηλεκτρονική γραφή.

Το καλό βέβαια είναι πως οι γνώσεις αυτές είναι πια προσβάσιμες από όλους ενώ κάθε μορφής γραφή μπορεί να γίνει επάγγελμα από οποιονδήποτε χωρίς σπουδές και πτυχίο, αρκεί να το θελήσει, είτε είναι επίδοξος αρθρογράφος, κειμενογράφος ή επαγγελματίας blogger.

Το ακόμη καλύτερο είναι, πως το επάγγελμα αυτό ειδικά μετά την πανδημία και το lock down που όλοι αναγκάστηκαν να εργάζονται από το σπίτι, πλέον αρχίζει σιγά σιγά και γίνεται και στη χώρα μας ένα επάγγελμα από απόσταση.

Η γραφή γενικά είναι υπέροχο επάγγελμα, έχει μεγάλη αξία και μπορεί να σου παρέχει ένα καλό εισόδημα και κυρίως να σου δώσει επιλογές για το επιτύχεις αυτό.

Αρκεί να ενημερωθείς σωστά για όλα αυτά που απαρτίζουν το επάγγελμα του ηλεκτρονικού γραφιά,  και μάλιστα από το σπίτι, το οποίο, με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα αξιοπρεπέστατο επάγγελμα, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και το είδος των γραπτών σου.

Χρειάζεται όμως πρώτα να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει γράφω για ηλεκτρονικά μέσα, διότι το “επαγγελματίας της γραφής” με τους εντελώς ερασιτέχνες από τη μία και την τεράστια λίστα απατεώνων που διαφημίζουν “δουλειά από το σπίτι” από την άλλη, έχουν δημιουργήσει μια θολή εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι πως δίνουν λάθος εντύπωση και αποκαρδιώνουν όσους έχουν το ταλέντο, την όρεξη και την επιθυμία να δουλέψουν σοβαρά, γράφοντας από το σπίτι, είτε ως αρθρογράφοι είτε ως blogger, είτε ακόμη ως κειμενογράφοι.

Γίνεται λοιπόν, μα σίγουρα όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Το πώς μπορείς να εργαστείς ως επαγγελματίας γραφιάς από το σπίτι, είναι αποτέλεσμα μικρών και σωστών βημάτων.

Αν το θέλεις πολύ ξεκίνησε από εδώ:
ΑΝ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ

 

Διάβασε ακόμη:

Επαγγελματικό blogging. Γιατί ελάχιστοι τα καταφέρνουν;

Θέλεις να φτιάξεις επαγγελματικό blog;

Εκπαιδεύοντας τον πελάτη

Θέλεις να γίνεις κειμενογράφος; Μάθε τα καθήκοντα και τα απαραίτητα προσόντα.

2 Replies to “Ηλεκτρονικός γραφιάς; Από το σπίτι;”

  1. Εμαθα για το μπλογκ σου από μια πολύ καλή φίλη, με εξαιρετικό χιούμορ και πένα. Χαίρομαι που έχουμε την ίδια άποψη για το μπλογκ (ότι μπορεί να γίνει μια πηγή εισοδήματος) αν και δεν πιστεύω ότι μπορείς να ζήσεις από αυτό. Πριν κάποια χρόνια, και πριν το διαζύγιο μου, είχα αρχίσει ένα μπλογκ στα αγγλικά για τα περί Ελλάδας. Δεν κατάφερα να το απογειώσω και γιατί δεν είχα τις γνώσεις και για λόγους προσωπικούς που μου έτρωγαν όλο το χρόνο.
    Σ'ευχαριστώ για τις πολλές και καλές συμβουλές και περιμένω τα περαιτέρω με ανυπομονησία. Καλή δουλειά και πάντα επιτυχίες σου εύχομαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *