Κάνεις share τα άρθρα σου στα social media; Όχι, δεν γίνεται έτσι.

Η απλή αναδημοσίευση ή share των άρθρων σου στα social media δεν είναι η καλύτερη λύση. Πλέον, τα κοινωνικά δίκτυα, σου δίνουν τις δικές τους πλατφόρμες δημοσίευσης με εκπληκτικά αποτελέσματα ενώ ελάχιστοι τις γνωρίζουν ή τις χρησιμοποιούν.

Έχω ήδη χρησιμοποιήσει δύο τέτοιες πλατφόρμες δημοσίευσης και θεωρώ άξιο λόγου ένα κείμενο γι’ αυτές, διότι τα κείμενά μου εκεί, έχουν περισσότερη διείσδυση και εκπληκτικά καλύτερη παρουσίαση σε σχέση με την εικόνα ενός απλού share. Το σημαντικότερο όφελος όμως είναι η διαχρονικότητά τους στις σελίδες μου και το social search.

Δοκίμασα λοιπόν την εφαρμογή Notes του Facebook και στην πλατφόρμα δημοσίευσης άρθρων του Linkedin και πραγματικά είναι πολύ καλά. Τα χρησιμοποιώ πλέον κατά κόρον για πελάτες μου ενώ διαπιστώνω με έκπληξη πως π.χ. τις δημοσιεύσεις στο LinkedIn δεν τις χρησιμοποιούν πολλοί, ενώ το Notes δεν είναι καν ενεργοποιημένο για τις περισσότερες “μεγάλες” σελίδες του Facebook.

Δες παρακάτω πώς φαίνεται ένα άρθρο με απλό share στην πρώτη εικόνα, και ένα άρθρο δημοσιευμένο μέσα στο application Notes του Facebook:

 1. Απλό share:

Facebook, post, share, marketing, blog, blogger, συμβουλές, αρθρογράφοι

 2. Facebook Notes application:

Facebook, notes, application, bloggers, marketing, συμβουλές, μπλογκ

Παρακάτω θα δεις ακόμη πώς μπορείς να εμφανίζεις τα άρθρα σου και στο LinkedIn μέσω της πλατφόρμας δημοσίευσης άρθρων του LinkedIn (το παλιό Pulse).

Οκ, αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα, θα το πάω από την αρχή.

Τα social media αποφάσισαν να δημιουργήσουν πλατφόρμες δημοσίευσης για να ανταγωνιστούν τα blogs.

Σου λέει, αφού ξημεροβραδιάζεστε εδώ όλοι γιατί να στέλνουμε τον κόσμο “έξω” για το περιεχόμενό σας, δημοσιεύστε το μια και καλή εδώ, να ανέβουμε κι εμείς λίγο παραπάνω. Σαν ανταμοιβή, σας δίνουμε μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας για το post σας και πιο εντυπωσιακά κείμενα. Χώρια που ο αναγνώστης δεν θα μπαινο-βγαίνει από τη σελίδα που βρίσκεται, κάτι το οποίο στα κινητά π.χ., είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο.

Μεταξύ γραφιάδων by #LWE: 
Το κλειστό Facebook γκρουπ για αρθρογράφους, 
συγγραφείς, bloggers, κειμενογράφους.

 

Βέβαια, το να παρατήσεις το blog σου για να δημοσιεύεις μέσα σε μια πλατφόρμα social media είναι λάθος γιατί θέλεις τον δικό σου χώρο, το ολόδικό σου σημείο αναφοράς που ξέρεις ότι δεν θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα έχει εξαφανιστεί.

Έτσι, οι περισσότεροι επαγγελματίες bloggers, είδαν τις πλατφόρμες αυτές ως ένα ακόμη εργαλείο διασποράς περιεχομένου με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Παίρνεις το άρθρο σου, το δημοσιεύεις ολόκληρο και στις πλατφόρμες social media (με σύνδεσμο πάντα στο blog σου) και κερδίζεις μεγαλύτερο κοινό.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω πώς να τα χρησιμοποιήσεις έστω μία φορά για να καταλάβεις πόσο χρήσιμα είναι για τα άρθρα σου και έπειτα βλέπεις εάν θέλεις να τα υιοθετήσεις:

Notes by Facebook

Ενεργοποίησε το Notes για το προσωπικό σου προφίλ:
Μπες στο προφίλ σου και πάτησε More από το μενού πάνω. Έπειτα επέλεξε Manage Sections και κλικ στο Notes. Έτοιμο.

Ενεργοποίησε το Notes για τη σελίδα σου:
Από την Home δες στο αριστερό μενού, επέλεξε Manage Tabs και επέλεξε Notes.

Τώρα που έχει ενεργοποιηθεί, κάνε απλά copy paste το άρθρο σου, φορμάρισε ότι δεν φαίνεται καλά, βάλε link στο blog σου, τον τίτλο και την εικόνα του και αυτό ήταν.

LinkedIn Publishing Tool

Μπες ή εγγράψου στο LinkedIn και έπειτα μπες στην πλατφόρμα δημοσίευσης άρθρων (είναι το παλιό Pulse, πλέον θα το βρεις στην homepage κάτω από το πλαίσιο που γράφεις τα post σου με τον τίτλο “write an article”). Όπως και στο notes αντέγραψε και επικόλλησε τα άρθρα σου που θα δημοσιεύονται και στο newsfeed του LinkedIn πλέον.

Εάν θέλεις να δεις ξανά κάποιο μεμονωμένο άρθρο, μπορείς πάντα να τα βλέπεις από τη σελίδα προφίλ σου στο LinkedIn.

2 σχόλια στο “Κάνεις share τα άρθρα σου στα social media; Όχι, δεν γίνεται έτσι.”

  1. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά πραγματικά, μια ερώτηση όμως.. επειδή χρησιμοποιώ πολλές φωτογραφίες στα posts πώς γίνεται να τις μεταφέρω (εκτός από μια που μου υποδεικνύει πως να το κάνω) στις σημειώσεις του facebook;

  2. Στα post που έχουν εσωτερικές εικόνες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις σώσεις ξανά στον δίσκο σου και upload στο post του notes εκ νέου. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *