Οι αγγελίες της εβδομάδας για γράψιμο


Το ινσάιτ:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι οι αγγελίες για τα επαγγέλματα γραφής έχουν πλέον ένα απαραίτητο πρόθεμα. Δε θα δεις πια ζητείται αρθρογράφος, ζητείται κειμενογράφος, ζητείται blogger. Πλέον θα δεις ζητείται εθελοντής αρθρογράφος, ζητείται εθελοντής κειμενογράφος, ζητείται εθελοντής blogger. Και το χειρότερο, αυτές τις αγγελίες τις βλέπεις και από μεγάλες εταιρείες χωρίς καμία ντροπή.

Ακούς για βασικούς υπάλληλους με 600 ευρώ μικτά ή intern απλήρωτους αορίστου με 12ωρα καθημερινά, ακούς για εθελοντές γραφιάδες και ambassadors και ό,τι άλλη βλακεία έχει σκεφτεί ο καθένας για να ξοδέψει τίποτα κι απ΄την άλλη βλέπεις να εκθειάζονται για κείμενα, δουλειές και διαφημίσεις, αποκλειστικά οι εταιρείες και τα στελέχη τους.

Το κράξιμο: Σοβαρά τώρα, είναι ντροπή. Έτσι κάνουμε όλοι επιχειρήσεις. Το μόνο που θα πρότεινα -διότι γνωρίζω πως δεν είναι καιροί για να κράξεις αν δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι – είναι να βοηθήσετε να αλλάξει αυτό. Το σκηνικό της αγοράς το φτιάχνουμε ο καθένας από εμάς.

Σταματήστε να δίνετε likes σε όσους τα κάνουν όλα αυτά, διότι στις μέρες μας μετρούν ως κανονικότατες ψήφοι. Τα likes τους γιγάντωσαν, από τα κλικ πληρώνονται, με τα views κερδίζουν δουλειές, στους followers βασίζονται. Τουλάχιστον ας μην τα έχουν από εσάς.

Τα καλά νέα:
Το κλειστό γκρουπάκι των γραφιάδων στο Facebook Μεταξύ γραφιάδων by LWE μεγαλώνει και εγώ πήζω ακόμη πιο πολύ. Βοηθήστε αν έχετε μια αγγελία ή ένα κείμενο για το μπλογκ αυτό. Αν ταιριάζει με τα θέματά μας, θα χαρώ να το δημοσιεύσω με link, αναφορά, ότι θέλετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις αγγελίες:
Οι αγγελίες της εβδομάδας, που ξεχώρισα και σου προτείνω για bloggers, αρθρογράφους, μεταφραστές, κειμενογράφους, δημοσιογράφους και γενικά, συγγραφείς. Πρόκειται για γράψιμο ως υπάλληλος ή εξ αποστάσεως, για πλήρη και μερική απασχόληση ή ανά project.

 

UPDATE: Δες εδώ τις νέες ανανεωμένες αγγελίες

!Αν έχεις άγνωστες λέξεις δες εδώ τη βασική ορολογία της δουλειάς μας και μάθε στα γρήγορα τις πρακτικές SEO και πώς να γράφεις κείμενα φιλικά στις μηχανές αναζήτησης.

!Πριν στείλεις βιογραφικό και δείγματα, δες πώς να τα προετοιμάσεις και ακόμη, μάθε τί κάνει ένα άρθρο αποτελεσματικό και τη βασική του φόρμα!

 

Για την πρόοδό σου, τις επιτυχίες, τις απορίες σου και οτιδήποτε θέλεις να μοιραστείς ή να αναλύσω, τα σχόλια είναι πάντοτε ανοιχτά ή μπορείς να μπεις στο γκρουπ Μεταξύ γραφιάδων by LWE και να πάρεις άμεσα απαντήσεις από τους γραφιάδες της παρέας.

Μια σκέψη στο “Οι αγγελίες της εβδομάδας για γράψιμο”

  1. ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, με επιμέλεια όλων των τύπων σε word/excel. Eπίσης μεταφράσεις από ελληνικά κείμενα σε αγγλικά και από αγγλικά σε ελληνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *