Οι αγγελίες της εβδομάδας για γράψιμο


Το ινσάιτ:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι οι αγγελίες για τα επαγγέλματα γραφής έχουν πλέον ένα απαραίτητο πρόθεμα. Δε θα δεις πια ζητείται αρθρογράφος, ζητείται κειμενογράφος, ζητείται blogger. Πλέον θα δεις ζητείται εθελοντής αρθρογράφος, ζητείται εθελοντής κειμενογράφος, ζητείται εθελοντής blogger. Και το χειρότερο, αυτές τις αγγελίες τις βλέπεις και από μεγάλες εταιρείες χωρίς καμία ντροπή.

Ακούς για βασικούς υπάλληλους με 600 ευρώ μικτά ή intern απλήρωτους αορίστου με 12ωρα καθημερινά, ακούς για εθελοντές γραφιάδες και ambassadors και ό,τι άλλη βλακεία έχει σκεφτεί ο καθένας για να ξοδέψει τίποτα κι απ΄την άλλη βλέπεις να εκθειάζονται για κείμενα, δουλειές και διαφημίσεις, αποκλειστικά οι εταιρείες και τα στελέχη τους.

Το κράξιμο: Σοβαρά τώρα, είναι ντροπή. Έτσι κάνουμε όλοι επιχειρήσεις. Το μόνο που θα πρότεινα -διότι γνωρίζω πως δεν είναι καιροί για να κράξεις αν δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι – είναι να βοηθήσετε να αλλάξει αυτό. Το σκηνικό της αγοράς το φτιάχνουμε ο καθένας από εμάς.

Σταματήστε να δίνετε likes σε όσους τα κάνουν όλα αυτά, διότι στις μέρες μας μετρούν ως κανονικότατες ψήφοι. Τα likes τους γιγάντωσαν, από τα κλικ πληρώνονται, με τα views κερδίζουν δουλειές, στους followers βασίζονται. Τουλάχιστον ας μην τα έχουν από εσάς.

Τα καλά νέα:
Το κλειστό γκρουπάκι των γραφιάδων στο Facebook Μεταξύ γραφιάδων by LWE μεγαλώνει και εγώ πήζω ακόμη πιο πολύ. Βοηθήστε αν έχετε μια αγγελία ή ένα κείμενο για το μπλογκ αυτό. Αν ταιριάζει με τα θέματά μας, θα χαρώ να το δημοσιεύσω με link, αναφορά, ότι θέλετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις αγγελίες:
Οι αγγελίες της εβδομάδας, που ξεχώρισα και σου προτείνω για bloggers, αρθρογράφους, μεταφραστές, κειμενογράφους, δημοσιογράφους και γενικά, συγγραφείς. Πρόκειται για γράψιμο ως υπάλληλος ή εξ αποστάσεως, για πλήρη και μερική απασχόληση ή ανά project.

Συντάκτες αυτοκινήτου

Ζητά “άριστη ικανότητα συγγραφής κειμένου που μπορεί να βάλει τον αναγνώστη στη θέση του οδηγού” είναι πλήρους απασχόλησης με ανταγωνιστικές αποδοχές παρακαλώ! Στην Αθήνα.
Περισσότερα εδώ.

Στελέχη Επικοινωνίας & Digital Marketing

Αν το ‘χεις λίγο παραπάνω με το digital marketing, τότε αυτό το κλαδικό περιοδικό ζητά κείμενα, συνεντεύξεις, έρευνες, καμπάνιες και χειρισμό ψηφιακών μέσων. Ρίξε μια ματιά, φαίνεται ενδιαφέρον! Είναι στη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερα εδώ.

Μετάφραση – Επιμέλεια κειμένων

Μεγάλο ενημερωτικό site αναζητά μεταφράστρια-επιμελήτρια κειμένων για μεταφράσεις Αγγλικών κειμένων στην Ελληνική γλώσσα και καταχώρηση άρθρων (data entry). Πενθήμερη εργασία εκτός Σαββατοκύριακου, ωράριο 10.00-17.00. Στην Αθήνα.
Περισσότερα εδώ.

Διαχείριση κειμένου ιστοσελίδας

Ο Στεφανής είναι δίκτυο καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών στην Κύπρο. Χρειάζεται άτομο για το updating των προϊόντων και του website μέσω του cms.
Περισσότερα εδώ.

Κειμενογράφος

Η FORUM AE,εταιρεία επαγγελματικών εκθέσεων και εκδόσεων, ζητά για εξωτερική συνεργασία: ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟ με αποδεδειγμένη εμπειρία στη συγγραφή κειμένων, προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε b2b αγορές. Περισσότερα εδώ.

Μεταφραστές για το Μεταφραστικό Κέντρο της Ε.Ε

Αφορά όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και θέλει διάβασμα γιατί είναι κατεβατό. Δες το όμως. Περισσότερα εδώ.

Ηλεκτρονικοί αρθρογράφοι / μεταφραστές – εξ αποστάσεως

Πολυεθνική ζητά πολύγλωσσους για εργασία εξ’ αποστάσεως για μετάφραση περιεχομένου ιστοσελίδας, δημιουργία άρθρων στα ελληνικά, μετάφραση κειμένων tags για βέλτιστη απόδοση σε μηχανές αναζήτησης, μεταφράσεις newsletter, μεταφράσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μπες δες τις γλώσσες που ζητά.

Περισσότερα εδώ.

Κειμενογράφος – Διαφημιστική

Ζητείται έμπειρος κειμενογράφος, για σοβαρή επαγγελματική συνεργασία με διαφημιστικό γραφείο στο Μαρούσι.
Βιογραφικό στο e-mail: advin@otenet.gr

 

UPDATE: Δες εδώ τις νέες ανανεωμένες αγγελίες

!Αν έχεις άγνωστες λέξεις δες εδώ τη βασική ορολογία της δουλειάς μας και μάθε στα γρήγορα τις πρακτικές SEO και πώς να γράφεις κείμενα φιλικά στις μηχανές αναζήτησης.

!Πριν στείλεις βιογραφικό και δείγματα, δες πώς να τα προετοιμάσεις και ακόμη, μάθε τί κάνει ένα άρθρο αποτελεσματικό και τη βασική του φόρμα!

 

Για την πρόοδό σου, τις επιτυχίες, τις απορίες σου και οτιδήποτε θέλεις να μοιραστείς ή να αναλύσω, τα σχόλια είναι πάντοτε ανοιχτά ή μπορείς να μπεις στο γκρουπ Μεταξύ γραφιάδων by LWE και να πάρεις άμεσα απαντήσεις από τους γραφιάδες της παρέας.

Μια σκέψη στο “Οι αγγελίες της εβδομάδας για γράψιμο”

  1. ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, με επιμέλεια όλων των τύπων σε word/excel. Eπίσης μεταφράσεις από ελληνικά κείμενα σε αγγλικά και από αγγλικά σε ελληνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *