Πού θα βρω πελάτες για να γράφω επαγγελματικά;

Η ανεύρεση πελατών για επαγγελματικό και μάλιστα ηλεκτρονικό γράψιμο δεν είναι καθόλου δύσκολη δουλειά.

Εάν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα για να γράφεις επαγγελματικά μα σου λείπουν οι σοβαροί πελάτες που πληρώνουν σταθερά, τότε ας δούμε μαζί πως και που να τους βρεις.

Για αρχή, ξέχνα όλους τους λάθος πελάτες. Δεν τους θέλεις και παρότι μπορεί να σου προσφέρουν ένα μικρό έξτρα εισόδημα, δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να σου παρέχουν μισθό κι αν ποτέ το καταφέρεις, τότε το γράψιμο που θα απαιτούν θα είναι πενταπλάσιο από αυτό που μπορείς και θέλεις να παράγεις.

 

Τί είναι το RSS Feed;

Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο πολύπλοκο εάν δεν έχεις εξοικείωση με τα online εργαλεία, όμως εκτός από απαραίτητο εργαλείο για τον επαγγελματία συγγραφέα, είναι και ένα άριστο μέσο εύρεσης αξιοπρεπούς εργασίας.

Ονομάζεται RSS feed και σου παρέχει όλες τις δημοσιεύσεις ενός ιστότοπου (που ανανεώνεται όπως εφημερίδα ή blog) σε μια λίστα με τίτλους και ίσως λίγο ή και όλο από το περιεχόμενο των κειμένων τους.

Το RSS feed κάθε website ή blog, μπαίνει σε έναν reader (κάτι σαν έναν κατάλογο) και αντί να επισκέπτεσαι ένα προς ένα τα websites που παρακολουθείς, τα έχεις όλα σε μια σελίδα με κάθε νέο άρθρο.

Έτσι, ξέρεις όλα τα νέα άρθρα που αναρτήθηκαν μέσα στη μέρα παντού, τη στιγμή που αναρτήθηκαν. Έπειτα από την κατάργηση του Google Reader, η αμέσως καλύτερη επιλογή μου σήμερα είναι το Feedly που διαθέτει και πολύ καλό application για το κινητό σου. Ψάξε όμως τί υπάρχει, ίσως βρεις κάτι που ταιριάζει σε εσένα καλύτερα.

 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την χρησιμότητα ενός τέτοιου εργαλείου, έτσι; Όχι μόνο για αγγελίες αλλά και για τα θέματα που καλείσαι να γράψεις ή και γενικά για τη συγγραφή. Γέμισε το με feeds από όλα τα websites που σου αρέσουν και από όσα γενικώς παρακολουθείς για την εργασία, τη διασκέδαση, την εκπαίδευση και την ενημέρωσή σου.
Έπειτα, ταξινόμησέ τα σε κατηγορίες ανά είδος π.χ. ειδήσεις, συγγραφή, αγγελίες, εκπαίδευση κτλ και θα διαπιστώσεις πως κάθε έρευνά σου είτε για θέματα συγγραφής, είτε για αγγελίες είναι πανεύκολη και όσο ευρεία τη θες.
Στο δια ταύτα, για να βρεις σοβαρό εργοδότη και να γράφεις επαγγελματικά, παρακολούθησε τα website που περιέχουν συνεχείς αναρτήσεις, στο στυλ, τη γλώσσα ίσως και τη θεματολογία που προτιμάς, μάθε τεχνικές SEO και άρχισε να στέλνεις βιογραφικά.
Οι περισσότεροι τέτοιοι τόποι, παρότι δεν δημοσιεύουν συχνά αγγελίες, ψάχνουν διαρκώς γραφιάδες λόγω της πληθώρας του περιεχομένου και θα εξετάσουν με ενδιαφέρον το βιογραφικό και τα δείγματά σου. Φρόντισέ όμως πριν στείλεις οτιδήποτε, να το έχεις προετοιμάσει κατάλληλα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *