Ψάχνεις δουλειά για γράψιμο; Πρόσεξε τα ανησυχητικά σημάδια στη συνέντευξη.

Στη συνέντευξη για δουλειά αλλά και σε κάθε σου συνεργασία για γράψιμο, υπάρχουν 4 ανησυχητικά σημάδια που θα πρέπει να προσέξεις, προτού πεις το ναι.

Το γράψιμο, όπως και κάθε άλλη δημιουργική δουλειά απαιτεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον και ανθρώπους γύρω σου που χαίρονται να σε βλέπουν κάθε πρωί και να συνεργάζονται μαζί σου, πολύ περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα.

Αν αυτό σου ακούγεται ουτοπία ή ακόμη χειρότερα, αν δεν το έχεις ζήσει ποτέ στην καριέρα σου, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να το ψάχνεις, διότι έχει άμεσο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα της δουλειάς σου.

Εάν είσαι όλη μέρα θυμωμένη, φοβισμένη ή ανασφαλής, τότε είναι από δύσκολο έως αδύνατο να καταφέρεις να γράψεις ένα καλογραμμένο κείμενο, ένα  χιουμοριστικό σενάριο, ένα ωραίο σλόγκαν ή να βρεις μια καλή ιδέα με την -κατ’ όνομα μόνο – “ομάδα” σου.

Ξέρω πως λόγω της ανεργίας μα και των εμμονών σε πολύ παλιές εργασιακές αντιλήψεις, καταστρέφεται συχνά το υγιές κλίμα μιας δουλειάς από τη συνέντευξη κιόλας, μα καλό είναι να γνωρίζεις τουλάχιστον, πώς να αποφύγεις τις πιο ακραίες περιπτώσεις που δυστυχώς έγιναν ο κανόνας.

Να ανησυχήσεις λοιπόν, για τη νέα θέση ή συνεργασία για γράψιμο εάν στη συνέντευξη:

1. Σε ρωτούν για τα κενά στο βιογραφικό σου

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται δεν είσαι υποχρεωμένη να έχεις  βιογραφικό με συνεχόμενες θέσεις εργασίας και χωρίς ούτε ένα κενό. Το ξέρω πως συνηθίζεται αυτή η ερώτηση, μα σπάνια θα την ξεστομίσει ένας σύγχρονος και σοβαρός επαγγελματίας.

Σκέψου το λίγο, είμαστε ενήλικες και έχουμε κάθε δικαίωμα να αποφασίζουμε μόνοι μας πότε, εάν και πού θα εργαστούμε ή και όχι.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να τεμπελιάσουμε, να δοκιμάσουμε άλλα επαγγέλματα, να περιμένουμε λίγο παραπάνω μέχρι να βρούμε τη θέση που μας ταιριάζει καλύτερα, να ξεπεράσουμε ένα ψυχικό πρόβλημα, μια δύσκολη περίοδο ή απλά να κάνουμε οικιακά.

Και έχουμε κάθε δικαίωμα να μην ενημερώσουμε κανέναν γι’ αυτό. Έτσι, δεν αφορά κανέναν απολύτως ο κενός χρόνος στο βιογραφικό σου.

Εάν λοιπόν σε ρωτήσουν στη συνέντευξη για αυτά τα κενά, εκτός από αδιακρισία δείχνει και υπεροψία. Καθόλου καλό σημάδι για συνεργασία και δη δημιουργική συνεργασία, αν θες τη γνώμη μου.

2. Σε τρομάζουν ή σου προκαλούν αμηχανία

Καταλαβαίνω πως σε κάθε συνέντευξη για δουλειά ή μια νέα συνεργασία, νιώθεις λίγο άγχος, ειδικά όταν πρόκειται για μια θέση που θέλεις πολύ. Αυτά όμως τα συναισθήματα πρέπει να καταλαγιάσουν αμέσως μετά τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης. Αν όχι, κάτι δεν πάει καλά.

Σκέψου λίγο ποιος είναι ο λόγος μιας συνέντευξης. Κάθε δυνητικός συνεργάτης σε προσκαλεί για να σε γνωρίσει, για να δει εάν θέλει να σε καλωσορίσει στην ομάδα του και βασικά, για να προσθέσει τα ταλέντα σου στη δουλειά του.

Πρέπει λοιπόν, η συνέντευξη αυτή να σου μοιάζει περισσότερο με φιλική κουβέντα, να τη νιώθεις καλά, πρέπει απέναντί σου να έχεις έναν πρόσχαρο άνθρωπο που ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει και να σου “πουλήσει” τη θέση αυτή.

Καλό είναι να θυμάσαι πως ακόμη και σε περιόδους ανεργίας, δεν σου κάνουν καμία χάρη να σε προσλάβουν, μάλλον είχες περισσότερα προσόντα έναντι άλλων υποψηφίων και μάλιστα, κανείς δεν σε πληρώνει τσάμπα, αντίθετα, έχει ήδη διασφαλιστεί πως με την εργασία σου θα επιστρέψεις στην εταιρεία το μισθό σου πολλαπλάσιο. Αλλιώς δεν θα ήταν βιώσιμη.

Εάν λοιπόν έχεις απέναντί σου έναν αγέλαστο άνθρωπο, που νιώθεις πως οφείλεις μόνο εσύ να “πουλήσεις” τα προσόντα σου, εάν κάθε ερώτησή του σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά ή πως κρίνεσαι και μάλιστα αυστηρά ή η συμπεριφορά του δείχνει σαν να σου κάνει χάρη που βρίσκεσαι εκεί, τότε μάλλον δεν θέλεις να ανακαλύψεις τη συμπεριφορά του αφού σε προσλάβει.

3. Δεν είναι δεκτικοί σε ερωτήσεις

Σε κάθε νέα θέση/συνεργασία είναι λογικό να θέλεις να μάθεις τα πάντα για την καθημερινότητά σου κατόπιν της πρόσληψης. Πολλές όμως φορές, το καλό κλίμα μιας συνέντευξης δείχνει να καταστρέφεται επειδή απλά τόλμησες να ρωτήσεις.

Απλά πράγματα, όπως το ωράριο, η ημερομηνία ή και ο τρόπος καταβολής του μισθού σου, οι όροι του συμβολαίου σου ή η πολιτική αδειών, είναι σχεδόν κόκκινο πανί για κάποιους υποψήφιους εργοδότες/συνεργάτες, ακόμη κι αν εκείνοι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να σε ρωτήσουν τα πάντα αλλά και πολύ προσωπικά πράγματα,  όπως εάν σκοπεύεις να κάνεις παιδί – ναι μην απορείς, συνηθίζεται πολύ τελευταίως αυτό.

Φαντάσου δηλαδή, να ήθελες να ρωτήσεις ακόμη πιο “εκνευριστικά” μα άκρως σημαντικά πράγματα για έναν εργαζόμενο, όπως για παράδειγμα, ποια είναι η πολιτική αυξήσεων ή προαγωγών μιας εταιρείας.

Έχε υπόψη σου πως όλα αυτά είναι πολύ αναχρονιστικά και κακό σημάδι. Ένας σύγχρονος εργοδότης θα χαρεί να σε κατατοπίσει για όλα τα διαδικαστικά και τις πολιτικές της εταιρείας του από την πρώτη στιγμή ενώ πολλές φορές, δεν θα χρειαστεί να ρωτήσεις καν. Είναι όχι απλά δικαίωμά σου μα δείχνει επαγγελματισμό και υπευθυνότητα να θέλεις να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από μια νέα θέση.

Άρα, καταλαβαίνεις πως και εδώ, μιλάμε για ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι και μεταξύ μας, ένα καλό τεστ να κάνεις σε όλους τους υποψήφιους εργοδότες σου για να ανακαλύψεις εάν στ’ αλήθεια θέλεις να εργαστείς για μια εταιρεία.

Αν δεις τους υποψήφιους εργοδότες σου να “στραβώνουν”, τότε μάλλον είναι καλύτερα να συνεχίσεις το ψάξιμο διότι αν αντιδρούν έτσι στη συνέντευξη, η πείρα λέει πως μόνο χειρότεροι θα γίνουν μετά και όχι καλύτεροι.

4. Σε προσλαμβάνουν δοκιμαστικά χωρίς αμοιβή

Εάν μία εταιρεία σού ζητήσει να εργαστείς δοκιμαστικά και χωρίς αμοιβή για ένα διάστημα από μερικές ημέρες έως και μήνα, ώστε να αποφασίσει εάν είσαι αρκετά καλή για να σε προσλάβει, τότε εδώ δεν μιλάμε για κόκκινο πανί αλλά για τον πλανήτη Άρη.

Αυτό, δεν αφορά θέσεις που η δοκιμαστική περίοδος αναγράφεται στην αγγελία τους (ποτέ αμισθί, βέβαια) ή για τις θέσεις πρακτικής που ο σκοπός τους είναι να μάθεις πράγματα.  Αναφέρομαι σε θέσεις που μαθαίνεις για τη δοκιμασία αυτή μετά τη δεύτερη ή την τρίτη συνέντευξη και μερικές φορές, αφού έχεις ήδη παραδώσει και γραπτό τεστ (κάποιες φορές και επιτόπου).

Γενικά, τις πολλές δοκιμασίες για να προσληφθείς σε μία θέση που αφορά γράψιμο και δημιουργικές ιδέες να τις φοβάσαι. Το βιογραφικό σου, η προϋπηρεσία και τα δείγματά σου αρκούν και με το παραπάνω για να κατατοπιστεί ένας υποψήφιος εργοδότης.

Ίσως να είναι αποδεκτό ένα πολύ μικρό γραπτό τεστ, με προθεσμία 1-2 ημέρες για να το ετοιμάσεις και σημείωσε πως αυτό θα στο ζητήσουν μόνο οι πιο συντηρητικές εταιρείες και μάλιστα σε πολύ αρχάριους, όχι για τους έμπειρους επαγγελματίες της γραφής. Πόσο μάλλον, το να σου ζητηθεί να εργάζεσαι κανονικά και να μην πληρώνεσαι, έστω και αν πρόκειται για λίγες ημέρες. 

Εάν σου τύχει, προτού το δεχτείς ρώτησέ τους την πολιτική τους για τις υπερωρίες και τον μισθό που προσφέρουν στον μεγάλο τυχερό. Θα διαπιστώσεις σχεδόν αμέσως πως μια τέτοια πρακτική σχεδόν πάντα σημαίνει πως κοστολογούν ελάχιστα τη δουλειά σου και υποτιμούν πολύ τους ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία τους.

Σκέψου τέλος, ακόμη και στην περίπτωση που προσληφθείς, την ανασφάλειά σου κάθε φορά που θα περιμένεις να δεις εάν είναι ευχαριστημένοι από εσένα και τα κείμενα που παραδίδεις. Και μάντεψε, δεν θα είναι ποτέ.

Γενικά, η απλήρωτη και τάχα δοκιμαστική περίοδος είναι ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι για κάθε θέση εργασίας και σε κάποιες χώρες, ακόμη και παράνομο. 

Μην το συνηθίσεις

Κι αν έχεις κάνει το λάθος και ενέδωσες ήδη σε μία τέτοια θέση, τότε προσπάθησε να μην το συνηθίσεις γιατί θα μισήσεις το γράψιμο -στην καλύτερη.

Μια κακή δουλειά σημαίνει ότι ξυπνάς με το ζόρι, πηγαίνεις με το ζόρι, ότι μιλάς και γελάς ελάχιστα, σημαίνει πολύς εσωτερικός θυμός, ανασφάλεια, κακά κείμενα και κανένα κέφι για τη δουλειά σου.

Μια εταιρεία με αναχρονιστική εταιρική κουλτούρα όχι μόνο δεν αλλάζει εύκολα, μα και θα μολύνει τις συμπεριφορές όλων, κάνοντάς το αδύνατο όχι μόνο να εργάζεσαι με χαρά αλλά και με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Ίσως σε περιόδους ανάγκης, ο μισθός σου να είναι άπειρα πιο σημαντικός από όλα τα παραπάνω, όμως αν θέλεις να γράφεις καλύτερα και γενικά, να ζεις καλύτερα, πρέπει σιγά σιγά να προσπαθήσεις να αλλάξεις τις συνθήκες εργασίας σου.

Όσο χάλια κι αν είναι τα πράγματα, δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι για πάντα η δουλειά σου και οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου να προσπαθήσεις να βρεις τις ιδανικές συνθήκες που γνωρίζω πως υπάρχουν εκεί έξω.

Διάβασε ακόμη:

Blogger, κειμενογράφος, συγγραφέας content, συγγραφέας. Δεν είναι το ίδιο;

Αρθρογράφος επί πληρωμή για αγγλόφωνα περιοδικά και εφημερίδες

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΨΙΜΟ – Κάθε Τρίτη νέες αγγελίες για bloggers, κειμενογράφους, αρθρογράφους και δημιουργούς περιεχομένου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *