Συγγραφή περιεχομένου. Μάθε μια πολύτιμη δεξιότητα.

Η συγγραφή περιεχομένου είναι μια πολύτιμη δεξιότητα που θα σου χαρίσει μεγάλο προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Ελάχιστοι ξέρουν να γράφουν καλά διαφήμιση, ελάχιστοι ξέρουν να γράφουν σωστό περιεχόμενο, ελάχιστοι είναι πραγματικά καλοί στο blogging, την κειμενογραφία ή τη συγγραφή άρθρων για portals και websites.

Αν έχεις μικρή φυσική κλίση στο γράψιμο, λίγο χρόνο να μάθεις τα βασικά για το είδος κειμένων που θέλεις να γράφεις επαγγελματικά και όρεξη για σκληρή δουλειά, τότε σε λίγα χρόνια, μπορείς να ανήκεις σε εκείνη τη μικρή ομάδα συγγραφέων περιεχομένου που πληρώνονται καλά για τη δουλειά τους.

Όμως κανείς μας δεν έγινε επαγγελματίας από τη μια μέρα στην άλλη. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πτυχίο κειμενογράφου, ούτε σχολή blogging, πόσο μάλλον δίπλωμα συγγραφής περιεχομένου ή άρθρων δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι εύκολο που μπορεί να το κάνει ο καθένας. Ή μάλλον, ναι, μπορεί να το κάνει ο καθένας αλλά θα το κάνει λάθος ή χάλια και κυρίως, χωρίς αποτελέσματα. Γι’ αυτό άλλωστε, οι επαγγελματίες είναι λίγοι και πληρώνονται καλά.

Έτσι λοιπόν, είναι λάθος να πιστεύεις πως μπορείς να τελειοποιήσεις το γράψιμό σου σε 1 ή 2 χρόνια για να μπορέσεις να το κάνεις επάγγελμα που θα σε ζήσει. Κυρίως, δεν μπορείς να το τελειοποιήσεις εξασκώντας το μόνο στον ελεύθερο χρόνο σου.

Πολλοί πιστεύουν ότι η κειμενογραφία ή το γράψιμο είναι άλλος ένας τρόπος να κερδίσουν εύκολα χρήματα από το internet όμως η αλήθεια είναι πως η συγγραφή περιεχομένου θα σου χαρίσει μάλλον δύσκολα χρήματα, όσο δηλαδή κάθε άλλο επάγγελμα εκεί έξω. Αν θέλεις πιο εύκολα και καλύτερα χρήματα, θα πρέπει να διαπρέψεις. Κι αυτό θέλει δουλειά.

Αν λοιπόν βλέπεις το blogging, την κειμενογραφία ή την αρθρογραφία σοβαρά και όχι σαν μια γρήγορη λύση συμπλήρωσης εισοδήματος, τότε από την πείρα μου, η μόνη σίγουρη συνταγή περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα που δεν μπορείς να παραλείψεις ή να περάσεις στα γρήγορα.

Αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου:

    • Διάβασε τα πάντα γύρω από το γράψιμο, τη διαφήμιση και το marketing
    • Εξασκήσου πολύ σε κάθε νέο πράγμα που μαθαίνεις
    • Παρακολούθησε όλες τις online εξελίξεις γύρω από τη συγγραφή και προσάρμοσε τη γραφή σου σε αυτές
    • Ανάλαβε freelance μικρές δουλειές για να κριθείς στον αληθινό επαγγελματικό στοίβο
    • Δοκίμασε μια σύντομη θέση πρακτικής για να δεις το περιβάλλον εργασίας του δημιουργού περιεχομένου, του κειμενογράφου, του blogger ή του αρθρογράφου

Για όλο αυτά, μην περιμένεις πως θα τελειοποιηθείς σε λιγότερο από μια πενταετία. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα βήματα, πρέπει να τα συνεχίσεις εφ ‘ όρου ζωής καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που χωρίς την ενημέρωση και προσαρμογή σου, είναι εύκολο να μείνεις πίσω και χωρίς δουλειά.

Το καλό βέβαια με τη συγγραφή περιεχομένου και διαφήμισης, είναι πως πρόκειται για διαχρονική δεξιότητα που πάντοτε θα έχει ζήτηση, οπότε αν απλά ενημερώνεσαι, μαθαίνεις και προσαρμόζεις το γράψιμό σου, θα είσαι πάντοτε ανάμεσα στα επαγγέλματα με ζήτηση.

Ξεκίνησε από τα social media:

Διάβασε ακόμη:

Blogger, κειμενογράφος, συγγραφέας content, συγγραφέας. Δεν είναι το ίδιο;

Γνώστης του αντικειμένου ή καλός γραφιάς;

Μπορώ να γίνω συγγραφέας ή αρθρογράφος από το μηδέν;

Το κόκκινο βιβλιαράκι του κειμενογράφου δωρεάν online

Αρθρογράφος επί πληρωμή για αγγλόφωνα περιοδικά και εφημερίδες

Προτάσεις: Τα δικά μου εργαλεία για γράψιμο
Ως κειμενογράφος, συγγραφέας και ως blogger, ψάχνω και ανακαλύπτω διαρκώς νέα ηλεκτρονικά εργαλεία που με βοηθούν να κάνω τη δουλειά μου ευκολότερη. Τα καλύτερα, στα παραθέτω εδώ να τους ρίξεις μια ματιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *