ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΨΙΜΟ

Ως κειμενογράφος, συγγραφέας και ως blogger, ψάχνω και ανακαλύπτω διαρκώς νέα ηλεκτρονικά εργαλεία που με βοηθούν να κάνω τη δουλειά μου ευκολότερη. Τα καλύτερα, θα στα παραθέτω εδώ.

Για συγγραφή και αποθήκευση των κειμένων σου

#1 Google Drive

google drive

Γενικά το cloud είναι ίσως ο πιο ασφαλής τρόπος να δουλεύω τα κείμενά μου από κάθε συσκευή, όπου κι αν είμαι χωρίς το φόβο μην τα χάσω όπως έχω αναλύσει εδώ και πολύ καιρό.

Το Google Drive και δη τα Google Docs είναι η καλύτερη υπηρεσία που έχω χρησιμοποιήσει έως σήμερα με ατέλειωτα πραγματικά ατέλειωτα πλεονεκτήματα και μικρές εκπλήξεις που με έχουν κάνει να έχω σχεδόν καταργήσει το Word. Είναι δωρεάν εκτός αν θέλεις να ανεβάσεις τεράστια αρχεία (το δουλεύω πάνω από δεκαετία και ακόμη δεν έχω περάσει το δωρεάν όριο).

Πολύ αγαπημένο μου χαρακτηριστικό τους, είναι το document outline που σου επιτρέπει να βάζεις επικεφαλίδες και με ένα κλικ να ανατρέχεις στα κείμενα ενός γιγάντιο αρχείου χωρίς ατέλειωτο scroll πάνω κάτω. Κάνει πραγματικά τη συγγραφή μεγάλων κειμένων και βιβλίων παιχνιδάκι.

Συμβουλή: εξερεύνησέ το, θα βρεις τρομερά χρήσιμα πράγματα εκτός από τα Google Docs!

Δοκίμασέ το εδώ: Google Drive

Για καλύτερο γράψιμο

#1 Το κόκκινο βιβλιαράκι του κειμενογράφου

Το κόκκινο βιβλιαράκι του κειμενογράφου (Οδηγός για τη σωστή χρήση ...

Είναι τέλειο, υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο δωρεάν online και θα σε βοηθήσει πολύ όποια κι αν είναι η ιδιότητά σου. Εδώ έχω γράψει περισσότερα γι’ αυτό.

Ξεφύλλισέ το εδώ: Το κόκκινο βιβλιαράκι του κειμενογράφου

#2 Rapid Typing – εκμάθηση τυφλού συστήματος γραφής

Αν δεν γράφεις τυφλό σύστημα και θέλεις να διπλασιάσεις άμεσα τους χρόνους συγγραφής σου, τότε αυτή η δωρεάν εφαρμογή είναι ό,τι χρειάζεσαι. Είναι πανεύκολη και δοκιμασμένη από εμένα και μάλιστα σε παιδάκια δημοτικού!

Έχω αναλύσει ξανά τους λόγους να μάθει τυφλό σύστημα ένας επαγγελματίας της γραφής, αν θέλεις ρίξε μια ματιά γιατί πραγματικά θα σε διευκολύνει πολύ ενώ είναι πολύ πιο εύκολο απ΄ότι νομίζεις.

Θα το βρεις εδώ: Rapid Typing

Για καλύτερη έρευνα

#1 Feedly

Feedly RSS reader gets a new design with bottom tabs

Πρόκειται για την καλύτερη λύση σε RSS reader για να βρίσκεις, να ενημερώνεσαι, να παρακολουθείς και να διαβάζεις οτιδήποτε του ορίσεις χωρίς να επισκέπτεσαι κάθε σελίδα ξεχωριστά. Έχω αναλύσει στο παρελθόν τι είναι RSS reader και πόσο μπορεί να σε βοηθήσει στην επαγγελματική γραφή και μια δοκιμή θα σε πείσει.

Με το Feedly έχω κάθε πρωί όλη τη λίστα με τα νέα της ημέρας, τα άρθρα του ανταγωνισμού των πελατών μου, νέα θέματα για συγγραφή και πολλά ακόμη. Η δωρεάν εκδοχή του μέχρι 100 feeds είναι μια χαρά για αρχή.

Δοκίμασέ το εδώ:  Feedly

Για καλύτερη μετάφραση

#1 Glosbe

Glosbe Dictionary - Apps on Google Play

Το έχω εκθειάσει αρκετά εδώ και γι’ αυτό του αξίζει μια θέση στην επίσημη σελίδα ηλεκτρονικών εργαλείων που χρησιμοποιώ και συστήνω ανεπιφύλακτα.

Απλά γράφεις τη λέξη ή την έκφραση που ψάχνεις και σου παρουσιάζει δημοσιευμένα κομμάτια ελληνικών κειμένων που την περιέχουν και πώς αυτά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Θα σε βοηθήσει πολύ να βρεις την ακριβή χρήση μιας αγγλικής λέξης ή να βρεις την σωστή λέξη να χρησιμοποιήσεις στα κείμενά σου εάν δεν είσαι σίγουρη/ος.

Έχει πολλές ακόμη γλώσσες και θα σου βρει παραπομπές για κάθε λέξη ή έκφραση χρειαστείς. Πραγματικός θησαυρός!

Βάλε το στους σελιδοδείκτες σου: Glosbe 

Για προγραμματισμό posts στα social media

#1 Publer

Publer | Exclusive Offer from AppSumo

Με αυτό το εργαλείο προγραμματίζω από πριν τις δημοσιεύσεις μου στα social media.  Διαθέτει δωρεάν πακέτο για έναν λογαριασμό σε πολλές πλατφόρμες και σου δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσεις χωρίς κόστος έως και 10 δημοσιεύσεις. Στα συν βάλε και πως διαθέτει σύνδεση με όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το Pinterest.

Δοκίμασέ το εδώ: Publer.io 

 

Για την πώληση των ηλεκτρονικών σου βιβλίων

#1 Payhip

payhip

Με το payhip έχω ένα e-shop χωρίς να χρειάζεται να πειράξω την ιστοσελίδα μου. Απλά προσθέτω εκεί κάθε νέο e-book που γράφω και οδηγώ τους ενδιαφερόμενους στο link που θα μου δοθεί. Δεν κοστίζει τίποτε για να γραφτείς και να ανεβάσεις τα ηλεκτρονικά προϊόντα σου, θα σου κρατά μόνο την προμήθεια από κάθε πώληση που συγκριτικά είναι πολύ μικρή.  Παράλληλα, σου δίνει λεπτομερή στατιστικά για τις θεάσεις και τις πωλήσεις αλλά και εργαλεία marketing όπως κωδικούς έκπτωσης και πολλά ακόμη. Γενικά τόσα χρόνια που το ψάχνω, έχει αποδειχτεί η πιο εύκολη, οικονομική και πρακτική λύση αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να χάσεις χρόνο με άπειρα διαδικαστικά για να λειτουργήσεις ένα e-shop.

Δοκίμασέ το εδώ: Payhip

 

 

Διάβασε ακόμα:

E-BOOKS ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ

E-books Επαγγελματικής Συγγραφής

Μάθε νέες δεξιότητες στο επαγγελματικό γράψιμο, βελτίωσε τις γνώσεις σου, εξασκήσου και εμπλούτισε το γράψιμό σου με σύντομα μαθήματα σε μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων!

Τα ηλεκτρονικά βιβλία του Live Write Earn  θα σε βοηθήσουν να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στο δικό σου χρόνο, γύρω από συγκεκριμένα είδη της επαγγελματικής συγγραφής κειμένων για ηλεκτρονικά και συμβατικά μέσα.

Δες τα e-books εδώ