Τα website που σε πληρώνουν για να γράφεις αγγλικά κείμενα

Μπορείς να συνεργάζεσαι γράφοντας άρθρα μία φορά, με σταθερή συνεργασία ή όποτε έχεις ένα έτοιμο άρθρο, με ένα από τα παρακάτω websites και να σε πληρώνουν με το κομμάτι.

Στα link που δίνω μπορείς να βρεις τις προδιαγραφές τους, τα είδη και μεγέθη κειμένων που ψάχνουν αυτές οι σελίδες, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τα θέματα του αντικειμένου τους.

Δυστυχώς, τα ελληνόφωνα websites & blogs είναι πάρα πολύ πίσω ακόμη για να βρεις τέτοιου είδους συνεργασίες, όμως ευελπιστώ ότι σύντομα θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Μέχρι τότε όμως, αυτή η λίστα των αγγλόφωνων websites που σε πληρώνουν για να γράψεις για εκείνους ίσως σε βοηθήσει να συμπληρώσεις το εισόδημά σου.

Πριν διαβάσεις τη λίστα, έχε υπόψη σου:

    • πως τα περισσότερα websites δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά, δεν πληρώνομαι για να στα συστήσω και άρα τίποτε δεν είναι εγγυημένο. Γενικά πάντως, πρόκειται για τα κορυφαία websites ανάμεσα σε όσα δημοσιεύουν περιεχόμενο που δημιουργείται αποκλειστικά από freelancers συγγραφείς.
    • να ρίξεις μια ματιά και στον τρόπο πληρωμής τους (το Paypal είναι μακράν η καλύτερη λύση) και επίσης τους γεωγραφικούς περιορισμούς τους διότι βλέπω συχνά σε τέτοιες αγγελίες να σημειώνεται πως αφορούν μόνο κατοίκους ΗΠΑ ή Αυστραλίας ξέρωγω.
    • πως για να δημοσιεύσουν άρθρα σου, κάποιοι ζητούν βιογραφικό ή κανονική συνέντευξη (skype φυσικά), ενώ άλλοι θέλουν να δουν το άρθρο σου και ίσως το απορρίψουν. Γενικά, δες από τα πιο κάτω τί σου ταιριάζει ως θέμα και ξεκίνησε σιγά σιγά να τους κάνεις προτάσεις. Μία τέτοια συνεργασία να πετύχει, έχεις έναν σταθερό πελάτη για γράψιμο. Λίγο είναι; 😉

Τέλος, σημείωσε πως αρκετά από αυτά τα website, όχι μόνο σε πληρώνουν για να γράψεις αλλά δέχονται να βάλεις και το όνομά σου, άρα να προσθέσεις τη δουλειά αυτή στο βιογραφικό σου. 

Το καλύτερο; Κάποιοι δέχονται ακόμη να προσθέσεις και link στο προσωπικό σου website, blog, LinkedIn προφίλ, Instagram, Pinterest κτλ.Οι περισσότεροι θα σκότωναν για ένα αληθινό link της σελίδας τους σε άλλο, μεγάλο website ενώ ακόμη και η Google θα σε επιβραβεύσει με καλύτερο rank.

Κι αν δεν έχεις δικιά σου σελίδα μη σκας, μπορείς πάντοτε να βάλεις τη δικιά μου, ναι;  😛

Πάμε:

ListVerse
Αυτή η σελίδα κυριολεκτικά έχει πλημμυρίσει τον τόπο να ψάχνει γραφιάδες. Πληρώνει 100 δολάρια αλλά αυτό που ζητά, δείχνει μα δεν είναι εύκολο. Θέλει λοιπόν, λίστες τουλάχιστον από 10 πράγματα και τουλάχιστον 1.500 λέξεων συνολικά.

Το δύσκολο είναι πως σχεδόν κάθε πιθανή λίστα έχει ήδη δημοσιευτεί. Πάντως ρίξε μια ματιά στις προδιαγραφές, αν έχεις ιδέες παίζει να είναι καλή συνεργασία.

Back to College
Τα θέματά τους αφορούν ενήλικους μαθητές που επέστρεψαν στην εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία. Εάν σου φαίνεται ενδιαφέρον πληρώνουν από 75-135 δολάρια 30 μέρες μετά την δημοσίευση κάθε άρθρου.

A Fine Parent
Όχι μόνο σε πληρώνουν 100 δολάρια για κάθε άρθρο με συμβουλές για γονείς, αλλά δέχονται και link της σελίδας σου και εάν το άρθρο σου είναι δημοφιλές μπαίνεις στην λίστα με τα καλύτερα και κερδίζεις και bonus 200 δολάρια. Είναι καλή και έγκυρη περίπτωση.

Για αρθρογράφους με χιούμορ

 (καλά, σχετικό αυτό)

Cracked.com 
Εάν μπορείς να γράψεις αστεία και έξυπνα κείμενα, αυτή η σελίδα σε πληρώνει από 50 έως 100 δολάρια για κάθε κείμενό σου.

Για αρθρογράφους που ξέρουν από web design και άλλα tech related

Photoshop Tutorials
Πόσο σκίζεις στο Photoshop; Οι γνώσεις σου τώρα μπορούν να σε πληρώσουν από 50$ για συμβουλές και μικρά κείμενα μέχρι 150$-300$ για πλήρεις οδηγούς.

SitePoint
Εάν το έχεις με διάφορα τεχνολογικά θέματα και μπορείς να εμβαθύνεις σε οδηγίες, τεχνικές λεπτομέρειες και καλογραμμένα κείμενα και οδηγούς, ρίξε μια ματιά. Λένε πως η πληρωμή τους είναι παραπάνω από της αγοράς.

A List Apart
Εάν ξέρεις από web design και μπορείς να γράψεις κείμενα και οδηγούς για το θέμα, αυτή η σελίδα σε πληρώνει 200$ για άρθρα 1.500-2.000 λέξεων. Πληρώνεσαι έναν μήνα αφού δημοσιευτούν.

The Tech Labs
Αν ξέρεις τί είναι Adobe Flash, Flex, Air, Flash Lite, or ActionScript 3 μπορείς να μας πεις και εμάς με μερικά κείμενα και να πληρωθείς γι’ αυτό. Πληρώνεσαι 50-75 δολάρια το κείμενο.

Για γυναίκες αρθρογράφους

LadyQS
Πρόκειται για μια ιστοσελίδα άρθρων (κυρίως γνώμης) από γυναίκες για διάφορες κατηγορίες και για πολλά θέματα. Το μέγεθος κάθε κομματιού είναι από 1.000 έως 10.000 λέξεις και η πληρωμή περίπου στα 50$ – ανάλογα φυσικά το μέγεθος.  Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες και τα θέματά του.

Για ταξιδιώτες αρθρογράφους

BootsnAll
Πρόκειται για travel blog που ψάχνει άρθρα και πληρώνει 50 δολάρια περίπου. Ρίξε μια ματιά στις προδιαγραφές, τυχόν SEO και τα είδη κειμένων που ψάχνει.

 

Τιπ

Γράψε το άρθρο σου σε όποια κατηγορία σού βγαίνει πιο εύκολα και μετά το στέλνεις σε παρόμοιου τύπου websites και όποια προλάβει το αγοράζει! 😉

Για παράδειγμα, γράψε μια λίστα που θα τη στείλεις σε κάθε σελίδα με λίστες που ψάχνει αρθρογράφους. Ένα έτοιμο άρθρο που θα στείλεις έχει πιο πολλές πιθανότητες να πουληθεί γρήγορα και να σου φέρει σταθερή συνεργασία. Αν δεν πουληθούν μπορείς πάντα να τα βάλεις εδώ. 😉

 

Σημείωσε τέλος, πως αυτή η λίστα ενημερώνεται συχνά αλλά αν βιάζεσαι και θες να βρεις κι άλλες τέτοιες σελίδες τώρα, δες μερικές που βρήκα πρόσφατα και πληρώνουν καλύτερα: Αρθρογράφος επί πληρωμή για αγγλόφωνα περιοδικά και εφημερίδες

Διάβασε ακόμη:

2 σχόλια στο “Τα website που σε πληρώνουν για να γράφεις αγγλικά κείμενα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *