Τα website που σε πληρώνουν για να γράφεις αγγλικά κείμενα

Τα website που σε πληρώνουν για να γράφεις αγγλικά κείμενα ως freelancer
Αρκετά από αυτά τα website, όχι μόνο σε πληρώνουν για να γράψεις αλλά δέχονται να βάλεις και το όνομά σου, άρα να προσθέσεις τη δουλειά αυτή στο βιογραφικό σου.

Συνεργάζεσαι μία φορά, σταθερά ή όποτε έχεις άρθρο με ένα από τα παρακάτω websites και πληρώνεσαι με το κομμάτι.  

Στα link που δίνω μπορείς να βρεις τις προδιαγραφές τους, τα είδη και μεγέθη κειμένων που ψάχνουν αυτές οι σελίδες, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τα θέματα του αντικειμένου τους.

Δυστυχώς, τα ελληνόφωνα websites & blogs είναι πάρα πολύ πίσω ακόμη για να βρεις τέτοιου είδους συνεργασίες, όμως ευελπιστώ ότι σύντομα θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Μέχρι τότε όμως, πάρε την πρώτη λίστα των αγγλόφωνων websites που σε πληρώνουν για να γράψεις για εκείνους.

Σημείωσε πως τα περισσότερα δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά, δεν πληρώνομαι για να στα συστήσω και άρα τίποτε δεν είναι εγγυημένο. Γενικά πάντως, πρόκειται για τα κορυφαία websites από όσα δημοσιεύουν περιεχόμενο που δημιουργείται αποκλειστικά από freelancers.

Θυμήσου να ρίξεις μια ματιά και στον τρόπο πληρωμής τους (το Paypal είναι μακράν η καλύτερη λύση) και επίσης τους γεωγραφικούς περιορισμούς τους διότι βλέπω συχνά σε τέτοιες αγγελίες να σημειώνεται πως αφορούν μόνο κατοίκους ΗΠΑ ή Αυστραλίας ξέρωγω.

Επίσης έχε στο νου σου ότι για να δημοσιεύσουν άρθρα σου, κάποιοι θέλουν βιογραφικό ή κανονική συνέντευξη (skype φυσικά) ενώ άλλοι θέλουν να δουν το άρθρο σου και ίσως το απορρίψουν. Γενικά, δες από τα πιο κάτω τί σου ταιριάζει ως θέμα και ξεκίνησε σιγά σιγά να τους κάνεις προτάσεις. Μία τέτοια συνεργασία να πετύχει, έχεις έναν σταθερό πελάτη για γράψιμο. Λίγο είναι; 😉

Τέλος, σημείωσε πως αρκετά από αυτά τα website, όχι μόνο σε πληρώνουν για να γράψεις αλλά δέχονται να βάλεις και το όνομά σου, άρα να προσθέσεις τη δουλειά αυτή στο βιογραφικό σου. 

Το καλύτερο; Κάποιοι δέχονται ακόμη να προσθέσεις και link στο προσωπικό σου website, blog, LinkedIn προφίλ, Instagram, Pinterest κτλ.Οι περισσότεροι θα σκότωναν για ένα αληθινό link της σελίδας τους σε άλλο, μεγάλο website ενώ ακόμη και η Google θα σε επιβραβεύσει με καλύτερο rank.

Κι αν δεν έχεις δικιά σου σελίδα μη σκας, μπορείς πάντοτε να βάλεις τη δικιά μου, ναι;  😛

Πάμε:

AppStorm
Γράψε κείμενα για τα δημοφιλέστερα applications. Τους στέλνεις τις προτάσεις σου για ποιά applications θα γράψεις και εάν εγκριθούν, σου λένε τιμή και παραγγέλνουν το άρθρο σου. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 50 – 60 δολάρια.

eCommerse Insiders
Εάν το ‘χεις με το ηλεκτρονικό εμπόριο ή απλά κάνεις καλή έρευνα, γράψε άρθρα στο αντικείμενο αυτό και εκτός από την πληρωμή σου, θα έχεις και link στο blog/website σου. Έως 600 λέξεις, το ποσό είναι 75 δολάρια ενώ για παραπάνω πληρώνουν 125 δολάρια.

ListVerse
Αυτή η σελίδα κυριολεκτικά έχει πλημμυρίσει τον τόπο να ψάχνει γραφιάδες. Πληρώνει 100 δολάρια αλλά αυτό που ζητά, δείχνει μα δεν είναι εύκολο. Θέλει λοιπόν, λίστες τουλάχιστον από 10 πράγματα και τουλάχιστον 1.500 λέξεων συνολικά.

Το δύσκολο είναι πως σχεδόν κάθε πιθανή λίστα έχει ήδη δημοσιευτεί. Τεσπά, ρίξε μια ματιά στις προδιαγραφές, αν έχεις ιδέες παίζει να είναι καλή συνεργασία.

TopTenz.net
Άλλη μια σελίδα με λίστες που και εδώ, πρέπει να γράψεις το ίδιο το άρθρο ή να τους στείλεις την ιδέα σου και εάν δεχτούν, η πληρωμή είναι 50 δολάρια το κομμάτι. Δες όμως τις προδιαγραφές.

Back to College
Τα θέματά τους αφορούν ενήλικους μαθητές που επέστρεψαν στην εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία. Εάν σου φαίνεται ενδιαφέρον πληρώνουν από 75-135 δολάρια 30 μέρες μετά την δημοσίευση κάθε άρθρου.

A Fine Parent
Όχι μόνο σε πληρώνουν 100 δολάρια για κάθε άρθρο με συμβουλές για γονείς, αλλά δέχονται και link της σελίδας σου και εάν το άρθρο σου είναι δημοφιλές μπαίνεις στην λίστα με τα καλύτερα και κερδίζεις και bonus 200 δολάρια. Είναι καλή και έγκυρη περίπτωση.

Για αρθρογράφους με χιούμορ

 (καλά, σχετικό αυτό)

Cracked.com 
Εάν μπορείς να γράψεις αστεία και έξυπνα κείμενα, αυτή η σελίδα σε πληρώνει από 50 έως 100 δολάρια για κάθε κείμενό σου.

College Humor
Είναι η τέλεια σελίδα για κάφρους κυρίως (ήμουν φαν πολλά χρόνια 😛 ) και άρα θέλει ανάλογα αστεία κείμενα που εάν δεχτεί, πληρώνει φιξ 25 δολάρια για τα πάντα και σου δίνει μπόνους, πρόσβαση να διαβάσεις περισσότερες σελίδες της.

Για αρθρογράφους που ξέρουν από web design και άλλα tech related

Photoshop Tutorials
Πόσο σκίζεις στο Photoshop; Οι γνώσεις σου τώρα μπορούν να σε πληρώσουν από 50$ για συμβουλές και μικρά κείμενα μέχρι 150$-300$ για πλήρεις οδηγούς.

SitePoint
Εάν το έχεις με διάφορα τεχνολογικά θέματα και μπορείς να εμβαθύνεις σε οδηγίες, τεχνικές λεπτομέρειες και καλογραμένα κείμενα και οδηγούς, ρίξε μια ματιά. Λένε πως η πληρωμή τους είναι παραπάνω από της αγοράς.

The Graphic Design School
Μάθε τους γραφιστική γράφοντας και κέρδισε από 75 έως 200 δολάρια το κάθε άρθρο σου για Photoshop, Illustrator, Indesign και γενικά ό,τι άλλο θα φανεί χρήσιμο σε μαθητές του κλάδου. Α, και link στη σελίδα σου!

A List Apart
Εάν ξέρεις από web design και μπορείς να γράψεις κείμενα και οδηγούς για το θέμα, αυτή η σελίδα σε πληρώνει 200$ για άρθρα 1.500-2.000 λέξεων. Πληρώνεσαι έναν μήνα αφού δημοσιευτούν.

The Tech Labs
Αν ξέρεις τί είναι Adobe Flash, Flex, Air, Flash Lite, or ActionScript 3 μπορείς να μας πεις και εμάς με μερικά κείμενα και να πληρωθείς γι’ αυτό. Πληρώνεσαι 50-75 δολάρια το κείμενο.

TechVibes
Σελίδα με τεχνολογικά νέα που δέχεται κείμενα μόνο από ανθρώπους που έχουν σχέση με το αντικείμενο.

Για γυναίκες αρθρογράφους

Wow – Women on Writing
Εδώ, τους αρκεί να είσαι γυναίκα και να γράφεις. Μπες στo link τους για να δεις πόσα πληρώνουν και για τί είδους και μεγέθους κείμενα. Πάντως, ξεκινούν από 50$ και μπορεί να φτάσουν τα 150$.

SheBudgets
Γράφεις για προϊόντα περιποίησης δέρματος και ομορφιάς για γυναικείο blog. Ψάχνει μόνιμους συγγραφείς και έχει κατηγορίες να διαλέξεις που σου ταιριάζουν καλύτερα. Δεν έχω ιδέα τί πληρώνει. Τσεκ όμως.

Για αρθρογράφους με βασικές γνώσεις υπολογιστών

WorldStart
Η σελίδα αυτή στέλνει ένα καθημερινό email σε πάνω από 300,000 αναγνώστες, το Computer Tips daily. Θέλει λοιπόν συγγραφείς να την προμηθεύουν με άρθρα για το newsletter αυτό, οι οποίοι θα γράφουν συμβουλές για βασικά πράγματα γύρω από το internet, τα Windows κτλ. Οι πληρωμές του ξεκινούν από 25 δολάρια για 250 λέξεις και φτάνουν τα 50 δολάρια για 800 λέξεις.

Για ταξιδιώτες αρθρογράφους

BootsnAll
Πρόκειται για travel blog που ψάχνει άρθρα και πληρώνει 50 δολάρια περίπου. Ρίξε μια ματιά στις προδιαγραφές, τυχόν SEO και τα είδη κειμένων που ψάχνει.

Write Naked
Όχι αυτό που νομίζεις. 😛 Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στο γράψιμο, οπότε εάν θες να γράψεις για το γράψιμο (καλή ώρα) γύμνωσε τον συγγραφέα ή blogger μέσα σου, στείλε το άρθρο σου και εάν το δεχτούν σε πληρώνουν 50 δολάρια (ή και 200 για τα σούπερ τέλεια κείμενα).

Για Δημοσιογράφους

Generation Progress
Εάν είσαι δημοσιογράφος (ή γενικά το ‘χεις με τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ) αυτή η σελίδα λέει πως είναι το φυτώριο δημοσιογράφων για όλα τα μεγάλα αμερικανικά portals. Δε θέλει μεγάλη εμπειρία αλλά ζητά 5 δημοσιευμένες ειδησούλες σου και αφορά τις ΗΠΑ, οπότε φαντάζομαι έχεις προβάδισμα αν μένεις εκεί γύρω.

Για Αρθρογράφους με γνώσεις στα οικονομικά

The Penny Hoarder
Σελίδα που δίνει οικονομικές συμβουλές στους αναγνώστες της για να βελτιώσουν το εισόδημά τους. Πληρώνει από 75 έως και 800 δολάρια το άρθρο, ενώ είναι μια από τις μεγαλύτερες σελίδες παγκοσμίως.

Τιπ
Γράψε το άρθρο σου σε όποια κατηγορία σου βγαίνει πιο εύκολα και μετά το στέλνεις σε παρόμοιου τύπου websites και όποια προλάβει το αγοράζει! 😉
Π.χ. γράψε μια λίστα που θα τη στείλεις σε κάθε σελίδα με λίστες που ψάχνει αρθρογράφους. Ένα έτοιμο άρθρο που θα στείλεις έχει πιο πολλές πιθανότητες να πουληθεί γρήγορα και να σου φέρει σταθερή συνεργασία. Αν δεν πουληθούν μπορείς πάντα να τα βάλεις εδώ. 😉

!  Η λίστα θα ενημερώνεται συχνά – πυκνά (και θα σε ενημερώνω, φυσικά) αλλά αν βιάζεσαι και θες να βρεις κι άλλες τέτοιες σελίδες τώρα, γράψε στο Google Search “write for us” και πήξε!  😛

2 Replies to “Τα website που σε πληρώνουν για να γράφεις αγγλικά κείμενα”

  1. χμμμ πολύ θα ήθελα να διαβάσω πάντως άρθρα για σκεπτικιστές γονείς. 😉

    γουέλκαμ γουάναμπι 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *